welkom bij koffie en wol tv ik heb deze turnshow sjaal gehaakt die zowel voor hem had voor haar is [Muziek] ik heb deze stoere tunnissen sjaal gehaakt met de yard en kool of apple’s een heerlijke toen acrylgaren waardoor die het hele jaar oud draagbaar is ik heb de sjaal gehaakt in banen waarbij vier verschillende steken gebruikte ik begon met de basis steek en daar ben ik ook mee ga hem dicht omdat je maar weinig steken gebruikt kun je met de gewone haaknaald deze sjaal haken hoe ik dat heb gedaan ga ik je nu even laten zien het eerste deel van de sjaal bestaat uit
tunische basis steek ik heb je er al was een proeflapje gehaakt dan gaan we nu het tweede stukje de tweede baan haken die gaan we gelijk vasthaken aan de eerste baan de tweede baan is met de overgeslagen lussen die steek heb ik gebruikt ik gebruik een gewone haaknaald ga ik met nummer 10 maak een opzet lusje in de draad rond kunnen pakken en ik ga hem aan hechten gaan dus met een lossenketting miljoenen en ik heb mijn draad haar heeft ik echt aan in de losse ketting van het eerste deel dus niet in de eerste steek maar eens in het in die blogs forgetting ik steek mijn
haaknaald hierdoor dan pak ik het lusje op voor het tweede deel graag 7 lussen en c7 losse haken dat is 1 2 3 4 5 6 7 het ziet er een beetje lossig uit misschien maar dat komt met de rand de uiteindelijke randje eromheen komt komt dat helemaal goed eerste 2 toeren zijn altijd de basis steek lussen laat staan voor ik nu terug ga raken steek ik mijn haak naald in de eerste steek aan de zijkant dus ik steek hem hem een pak ook hier een lus op en zoals je ziet heb ik nu 8 lussen op mijn haak naald normaal gesproken ga je het terug ga dat zo maar door een lus maar nu gaan we gelijk albert spelers op
de haaknaald dus ik pak mijn draad en ik haal hem bits b en zo ga ik weer door tot het einde van de toer dus steeds de draad oppakken en omslag en door zzper tot je weer in de lus op de haak naald hebt en zoals je ziet zit nu party me gelijk aan vast daarna nu de hoek slagen lus steek beginnen smaken een omslag steek onder de verticale lus in pakken en de raad ook bij de volgende zzper en dan halen we de omslag over drie lussen op je haak naald maken weer een omslag voor de volgende drie hadden ook hier de draad weer over de dory en ik pak nu het volgende steek je
dit als eerste pakken nu de volgende steek in een pakje mijn achtste lus en ik ga steeds terug door 2 lussen dat blijft hetzelfde dit herhaal je tot je boven naar de sjaal bent zijn we bij de laatste tour aangekomen en de bovenkant en om straks nog een mooie rand aan te kunnen haken sluit ik die af met haaknaald zware dus 10 gaat eruit en dan raak je half vol staan we maken een vaste laatste halve vaste in de eerste van ons eerste blokje gasten is wat lastiger om dan in te steken met zijn roze haaknaald en dan halen we hem door naar knip de draad af en dan hebben ook het zweden
stuk van onze sjaal er gelijk aan vast kaart je krijgt een soort overgang stick [Muziek] het volgende wat we gaan haken is een baan met de tunische tricotsteek tunische tricotsteek is een vrij strakke compacte steek en is compacter dan de overhaalde lussen en de basis steek dus die ga ik gelijk al haken met haaknaald 12 anders zou die teveel gaan het schrikken dan krijg je in rechte sjaal die gaan we ook weer aan hechten onderaan ik maak weer een opzet lusje de middelste baan is dat ook de tunische steek die is niet zo groot [Muziek] zo nou we mars hier lossen voor haken
maar om weer vast een twee drie vier de eerste is altijd een parel steek eerste 2 toeren en ook dees hechten we vast aan de zijkant nodig goede draad pakken om mee te haken die uit de bol komt vind het allemaal vijf lussen op de haaknaald en je gaat gelijk weer door zzper dat is w22 bij de tiense tricotsteek hij je door de hele streek steken dus je ziet hier een boogje steeds en pakt de draad op haar onder de volgende door dus je steekt niet alleen onder het lusje maar je steekt echt door de steek heen en mag de laatste pakken we de zijkant en je haalt er meer door 2 wat
is mee en je ziet een soort breisteek ontstaan ze steken echt ja doorheen haal hem op doen we ook weer tot u bovenaan zijn en zoals je ziet is de echte wat strakkere steek want ondanks dat je met 12 vaak zie je dat hier vrij strak in krimt [Muziek] we gaan we weer verder met haaknaald je dan gaan we de open steek haken bij de hopen steek echte weer een nieuwe draad aan en haar koor net als bij de overgeslagen lussen steek 7 lossen dat de baan even breed wordt als de tweede baan in sjaal we zullen meer helemaal aan de onderzijde aan en dan haken 7 losse een spray ja
6 stefan en dan beginnen we weer met de basis steek eerst twee toren vacatures voor op echte vast aan eerste steek en we halen meer door 2 hij de open steek de tunische open steek gaat je haaknaald andere drie verticale lussen door in een keer dan pak je een omslag en je haalt om alle drie door steken en onder het middelste lesje nog een keer in maar maken naar omslag hebben we gaan nog een keer onder het eerste lusje maak een omslag zodat je weer 3 lossen hebt ook bij de volgende drie kom op drie lussen tegelijk je maakt een omslag haalt door onder de middelste lus en omslag en
onder de eerste en dan haar kwam hem weer vast aan de zijkant ze steken weer en en we maken een omslag en we gaan nu terug weer door 2 lussen dus een omslag wordt spray een omslag met sway tot jullie een dus op de haaknaald hebt en deze toeren gaan we weer halen dus we steken om alle drie de lussen tegelijk maken een omslag je pakt de middelste maakt een omslag pakken de eerste en bedoel ook bij de volgende 3 maar de middels tuin zoals je ziet ik doe in mijn haaknaald vaak de eerste schuift kan weet je zo opzij dan kun je makkelijk die twee lewis pakken eerste en we haar kunnen een vast aan de
zijkant en we gaan weer de twee lussen terug en dit herhalen we ook weer tot wij helemaal bovenaan lijn en je ziet dan een koperen steek en dan gaan we aan de laatste baan beginnen van onze sjaal en dan halen we de eerste weer dus met de basis steek mijn aan het weer doen met haaknaald in we maken een opzet lusje we zijn begonnen met de sjaal met vier lossen maar om een even breed te krijgen want we komt natuurlijk nu geen steek zeg maar geen baan meer aan vast en dan toch het aantal streepjes hetzelfde te houden hq nummer 3 losse aan wordt hier net zo breed als de eerste
baan king zweet tot ik hem dan steken we hem we haken en weer gelijk vast hadden moet twee met sway spray omdat eerst een verticale lusje bakken en braden op dat het spelen we haar kunnen we vast [Muziek] zo gaan we door tot we weer boven aan zijn en zoals je ziet zijn de eerste en de laatste baan even breed en de tweede en de vierde ook nog mooi geheel van te maken mooie afwerking en sjaal haak wordt er nog simpeler anton neem het vasten en half vaste dat kun je teruglezen op het groen de tablet is er een heel veel verschillende kleuren het patroon vind je op onze website
tot de volgende keer [Muziek]

Leave a Reply